Sosyal Medya

Dünya

Hollanda’da sığınmacı karşıtları polisle çatıştı

Avrupa’da sığınmacı krizi devam ediyor. Hollanda’da sığınmacı karşıtları polisle çatıştı



Hollanda’nın Kuzey Brabant eyaletine baÄŸlı Heesch kasabasında yapılması planlanan 500 kiÅŸilik sığınmacı barınma merkeziyle ilgili belediyede düzenlenen toplantıyı protesto eden kalabalık grup polisle çatıştı.  

Belediye binasına girmelerine izin verilmeyen gruptakiler polise taş, şişe, yumurta ve havaifişekle saldırdı. Gruptakilere müdahale eden polis bazı kişileri gözaltına aldı, belediye meclisi üyeleri toplantılarını yarıda kesmek zorunda kaldı.

İçiÅŸleri Bakanı Ronald Plasterk, yaÅŸananların üzücü olduÄŸunu belirtti. Plasterk, protestonun demokratik bir hak olduÄŸunu ama ÅŸiddetin demokratik deÄŸerlere zarar verdiÄŸini söyledi.

Plasterk, belediye başkanıyla görüşerek kendisine destek verdiğini dile getirdi.

Ülkenin Gelderland eyaletine bağlı Geldermalsen kentinde de geçen ay benzer gösteri bir düzenlenmiş, polis belediye binasını basmak isteyen çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. Geldermalsen belediyesi gösterilerden sonra sığınmacı barınma merkezi yapma planından vazgeçmişti.

Son yılların en büyük sığınmacı akınıyla karşı karşıya kalan Hollanda’da hükümet, mevcut barınma yerlerindeki kapasite yetersizliÄŸinden dolayı ülkenin farklı bölgelerinde yeni merkezler oluÅŸturmaya çalışıyor.

Hollanda’daki sığınmacıların önemli bir bölümü barınma yurtlarındaki doluluktan dolayı kimi ÅŸehirlerde geçici olarak terk edilmiÅŸ binalarda kalıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.